شرایط و مراحل طلاق در ترکیه برای اتباع خارجی
طلاق به معنای خاتمه پیوند زناشویی بر اساس حکم دادگاه است. به طور خاص، ممکن است به عنوان “پایان قانونی ازدواج” در نظر گرفته شود.
فهرست مطالب این مقاله
Toggleالبته با حکم دادگاه خانواده ترکیه طلاق برای اتباع خارجی امکان پذیر است، مشروط بر اینکه ازدواج آنها در دفتر ثبت احوال ترکیه ثبت شده باشد و ازدواج معتبری داشته باشند.
شرایط طلاق در ترکیه کمی با ایران متقاوت است. در این مطلب درباره طلاق در ترکیه برای اتباع خارجی گفته شده است.
انواع طلاق در ترکیه
در ترکیه ۲ نوع طلاق داریم: طلاق توافقی و طلاق پرمشجره
طلاق توافقی
شرط مهمی که این نوع طلاق دارد این است که باید حداقل یکسال از ازدواج رسمی زوجین گذشته باشد.
طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که هر دو طرفیت با هم مذاکره می کنند و با توافق از یکدیگر اقدام به خاتمه زندگی زناشویی میکنند. پروسه این نوع طلاق به این صورت است که هر دو طرف به دادگاه می روند و درخواست طلاق خود را ارائه می دهند.
طلاق پرمشاجره
طلاق مشاجره به نوعی از طلاق گفته می شود که یکی از زوجین درخواست طلاق می کند. برخی از دلایل رایج این نوع طلاق عبارتند از خیانت، ظلم، اعتیاد، بیماری روانی، خشونت و غیره
پروسه این نوع طلاق به این صورت است که هر فردی که می خواهد طلاق بگیرد به دادگاه مراجعه می کند و درخواست خود را ارائه می دهد. دادگاه تا ۱۶ روز کاری پس از صدور حکم ، تصمیم نهایی خود را در مورد طلاق خواهد گرفت.
در ترکیه، میانجی گری به عنوان یک روش جایگزین حل اختلاف در پرونده های طلاق تشویق می شود. دادگاه ممکن است به طرفین پیشنهاد دهد یا حتی دستور دهد که در جلسات میانجیگری شرکت کنند تا قبل از شروع دعوا به توافق برسند. میانجیگری میتواند به تسهیل ارتباطات کمک کند و به طور بالقوه منجر به قطعنامههای قابل قبول متقابل شود.
مدارک لازم برای طلاق در ترکیه
برای شروع مراحل طلاق خارجیان در ترکیه باید ازدواج آن دو نفر در اداره ی مدیریت نفوس ثبت شود.
مدارک زوجین (کارت ملی، پاسپورت و شناسنامه)
اصل و کپی سند ازدواج
کیملیک ترکیه
۴ قطعه عکس هر کدام از زوجین
تکمیل فرم های درخواست طلاق
روند قانونی طلاق در ترکیه
روند طلاق در ترکیه شامل ارائه دادخواست به دادگاه خانواده در استانی است که هر یک از زوجین در آن ساکن هستند. دادگاه به پرونده رسیدگی می کند و در صورت عدم وجود مانع، حکم طلاق را صادر می کند. سپس حکم طلاق در اداره نفوس ثبت می شود.
تقسیم دارایی
قوانین ترکیه از اصل توزیع عادلانه دارایی های زناشویی پیروی می کند. در جریان دادرسی طلاق، دادگاه عواملی مانند مدت زمان ازدواج، کمک های مالی هر یک از زوجین و نیازهای فرزندان مربوطه را در نظر می گیرد. هدف دادگاه تقسیم عادلانه دارایی بین زوجین خواهد بود. داراییها بین طرفیت به صورت مساوی تقسیم میشوند. مرد باید مطابق با قانون مهریه در کشور ترکیه، نسبت به پرداخت آن اقدام کند.
ثبت طلاق در ترکیه برای ایرانی ها
برای ثبت طلاق حکم دادگاه را نوتر می کنید. بعد از نوتر کردن به استانداری مراجعه می کنید تا استانداری آن را تائید کتد. بعد از تائید استانداری به مسجد والده خان میروید تا سیقه طلاق شرعی برای شما خوانده شود و آن را در سامانه میخک بارگذاری می کنید. بعد از آن همراه با همسر خود به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول مراجعه می کنید تا طلاق شما را ثبت کند.
حضانت کودک
در موارد مربوط به کودکان، دادگاه هنگام تعیین حضانت، بهترین منافع کودک را در نظر می گیرد. ممکن است بر اساس عوامل مختلف، حضانت مشترک یا حضانت انفرادی را به یکی از والدین اعطا کند. معمولا از هر دو والدین انتظار می رود که از نظر مالی فرزندان خود را حمایت کنند.