مالیات در ترکیه
همانطور که می دانید مالیات در هر کشوری بخش عمده ای از اقتصاد آن کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و مالیات پرداخت بخشی از درآمد هر فرد برای بهبود زندگی و جامعه است.
فهرست مطالب این مقاله
Toggleقوانین مالیات در ترکیه بسیار دقیق است. در این مقاله هر آنچه درباره مالیات در ترکیه باید بدانید را برایتان بازگو خواهیم کرد.
انواع مالیات در ترکیه
انواع مالیات در ترکیه به ۳ دسته تقسیم می شود:
- مالیات بر دارایی
- مالیات بر درآمد
- مالیات بر هزینه
مالیات یک بار در سال و بر ارزش کل درآمد اعمال می شود.
مالیات بر درآمد
افرادی که در کشور ترکیه شاغل هستند و برای خودشان کسب و کاری دارند یا افرادی که استخدام شدند و در ترکیه درآمد دارند، موظف به پرداخت مالیات بر درآمد هستند.
مالیات برای شرکت ها کمی متفاوت تر است و شرکت هایی که به صورت قانونی توسط افراد ترک تاسیس شده اند و محل فعالیتشان در ترکیه ثبت شده باشد باید تمامی مالیات را پرداخت نمایند ولی شرکت های خارجی که غیر مقیم هستند یعنی شرکت هایی که خارجی هستند و شعبه ای در ترکیه تاسیس کرده اند (ترک نیستند) تنها بخشی از این مالیات را پرداخت می کنند.
مالیات بر هزینه
منظور از مالیات بر هزینه، مالیات بر ارزش افزوده است که مهم ترین قسمت مالیات بر هزینه می باشد. معمولا نرخ این نوع مالیات از ۱ تا ۱۸ درصد متغیر است ولی به طور معمول همان ۱۸ درصد محاسبه می شود.
شرکت های بیمه و بانک ها به جای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، مالیات های جداگانه دیگر را پرداخت می کنند که شامل ۵ درصد از مبالغ بیمه و وام ها می باشد.
اما این شرکت ها در هنگام خرید های شرکتی باید مالیات ارزش افزوده پرداخت نمایند و در هنگام قراردادها و توافق نامه های مالیاتی، باید حق تمبر بپردازند که مبلغ آن یک درصد هزینه کل اسناد و مدارک است. در این نوع قراردادها هردو طرفین باید به صورت جداگانه حق تمبر پرداخت نمایند.
مالیات بر دارایی
مالیات بر دارایی بیشتر برای املاک و مستغلات می باشد.
نرخ این مالیات بستگی به نوع ملک دارد و از یک دهم تا ۶ دهم درصد متغیر است. لازم به ذکر است که ملک هایی که در محدوده مترو می باشد و در شهرداری منطقه مشخص شده است مالیات باید دو برابر پرداخت شود.
نرخ پرداخت مالیات برای صاحبان املاک و مستغلات
- واحد مسکونی: ۰.۱ درصد
- سایر واحد ها: ۰.۲ درصد
- زمین: ۰.۱ درصد
- زمین آزاد: ۰.۳ درصد
- زمین کشاورزی: صفر
آیا اتباع خارجی در ترکیه باید مالیات بر دارایی پرداخت کنند؟
با توجه به اینکه اتباع خارجی می توانند صاحب ملک شوند پس موظف به پرداخت مالیات هستند و از این امر مستثنی نیستند.
در صورتیکه ملک مذکور در خارج از شهر باشد و شهرداری مربوطه از سیستم الکترونیکی بهرمند نباشد، پرداخت مالیات از طریق حواله پستی و یا حساب بانکی شهرداری ها با قید شماره مالیاتی املاک صورت می گیرد.