مدل های کوچینگ، یک روش موثر برای بهبود عملکرد و پیشرفت در زندگی شخصی و حرفهای است.
این مدلها به شکل گوناگونی وجود دارند، اما چند مدل مهم کوچینگ عبارتند از:
۱. مدل GROW:در این مدل، GROW مخفف Goal، Reality، Options، Will است. این مدل برای کمک به شخص برای تعیین اهداف و ارتقای عملکرد استفاده می شود.
۲. مدلSMART: SMART مخفف Specific، Measurable، Attainable، Relevant، Time-bound است. این مدل برای تعیین اهداف هوشمند و قابل دستیابی استفاده می شود.
۳. مدلTGROW: در این مدل، T مخفف Topic است. مدل TGROW برای بهبود تمرکز بر روی یک موضوع خاص استفاده می شود.
۴. مدل OSKAR: OSKAR مخفف Outcome، Scaling، Know-how، Affirm and Action، Review است. این مدل برای تعیین اهداف و برنامه ریزی برای دستیابی به آنها استفاده می شود.
هر کدام از این مدل ها می توانند به شخص کمک کنند تا به بهترین شکل ممکن عمل کند و به اهداف خود دست یابد.
علاوه بر مدل هایی که در بالا اشاره شد، مدل های کوچینگ دیگری نیز وجود دارند. بعضی از این مدل ها عبارتند از:
۵. مدل CLEAR: CLEAR مخفف Collaborate، Learn، Evaluate، Align، Results است. این مدل برای تیم ها و سازمان ها برای بهبود همکاری و دستیابی به اهداف مشترک استفاده می شود.
۶. مدلSTOKeRS: STOKeRS مخفف Strengths، Tasks، Opportunities، Knowledge، experience، Relationships، Support است. این مدل برای افزایش عملکرد شخصی و حرفهای استفاده می شود.
۷. مدلWDEP:در این مدل، WDEP مخفف Wants، Doing، Evaluation، Plan است. این مدل برای کمک به شخص در تعیین اهداف و برنامه ریزی برای دستیابی به آنها استفاده می شود.
۸. مدل ASCA: ASCA مخفف Assessment، Setting goals، Creating a plan، Accountability است. این مدل برای تعیین اهداف و برنامه ریزی برای دستیابی به آنها و پیگیری آنها استفاده می شود.
۹. مدل FUEL: FUEL مخفف Focus، Understand، Explore، Leverage است. این مدل برای کمک به شخص در تعیین اولویت ها و بهره برداری از منابع موجود استفاده می شود.
هر کدام از این مدل ها با هدفهای خاص خود مطابقت دارند و میتوانند شخص را در پیشبرد هدف خود یاری دهند. انتخاب مدل مناسب برای شخص بستگی به نیازها و هدفهای وی دارد.
در مقالات بعدی به توضیح هر کدام از این مدل ها خواهیم پرداخت.